Składniki (na 4 porcje):

  • 200 g makaronu pappardelle
  • 100 g posiekanych migdałów
  • opakowanie serka Twój Smak naturalny
  • 100 g masy z maku białego z puszki
  • 50 g maku niebieskiego
  • 100 g miodu
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g orzechów laskowych
  • 100 g rodzynek
  • 100 g daktyli
  • 100 g suszonych śliwek
  • 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • ziarna granatu do dekoracji

Wykonanie (20 minut):

Ugotuj i odcedź makaron.

Ugotuj ciemny mak zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Serek Twój Smak połącz z miodem, makiem białym z puszki oraz przygotowanym wcześniej niebieskim. Dodaj makaron i zamieszaj.

Wsyp po kolei suszone owoce oraz orzechy, wymieszaj wszystko, a na koniec posyp danie ziarnami granatu.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz TU