Puszysty biszkopt z galaretką owocową- idealny deser na ciepłe dni
Składniki:
Ciasto:
200 g masła
150 g cukru
4 jajka
szczypta soli
200 g mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
Obłożenie:
500 g truskawek
100 ml kremówki
200 g serka mascarpone
opakowanie galaretki owocowej
Biszkopt z mascarpone i galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, dodawać po jednym jajka. Wsypać sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec 40 minut w 180°C. Wystudzić. Owoce opłukać, usunąć szypułki. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z mascarpone. Krem rozsmarować na cieście. Obłożyć owocami. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu i przestudzoną zalać owoce. Ciasto chłodzić, aż galaretka stężeje.