Kabaczek faszerowany mięsem / Fot. StockFood
4.35 (220)
Kabaczek faszerowany mięsem to przepyszne danie dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi obiadami. Kabaczek z piekarnika może być przygotowany na ostro i na sposób łagodny. Wszystko zależy od użytych dodatków. Oto przepis na kabaczek faszerowany mięsem i serem żółtym.
kabaczek 1 szt.
mięso mielone 500 g
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt.
cebula 1 szt.
ser żółty 200 g
bułka tarta 4 łyżki stołowe
śmietana 150 g
przecier pomidorowy 1 l
koperek 1 pęczek
liść laurowy 1 szt.
ziele angielskie 4 szt.
Porady
Zamiast kabaczka można użyć cukinię, dynię albo bakłażana.
Upieczony faszerowany kabaczek będzie świetną przekąską na odświętny obiad. Aby podkreślić wyjątkowość posiłku warto sięgnąć po porcelanową zastawę.