Krokiety pachnące masełkiem i warzywami.....nic dodać nic ująć :)
Składniki:
NALEŚNIKI:
20 sztuk naleśników
(ok 3/4 l mleka , 2 jajka, mąka, 3 łyżki oleju)
FARSZ:
1/3 pora
3 gałązki selera naciowego
1 kalarepa
0,5 kg marchewki
0,5 kg pieczarek
1 kalafior
1 papryka czerwona
puszka groszku konserwowego
20dag żółtego sera
masło
sól, pieprz, vegeta
PANIERKA:
3jajka
1/4 szklanki mleka
bułka tarta
olej do smażenia (lub masło)
Krokiety z warzywami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Por pokroić w półksiężyce, seler, kalarepę, paprykę w małą kosteczkę, poddusić razem na masełku. Przyprawiać solą , pieprzem. W tym czasie obrać marchew, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, również poddusić na masełku z dodatkiem soli. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć, przyprawić vegetą. Kalafior gotujemy, po odcedzeniu rozdrobnić na małe różyczki. Gotowe jarzyny wymieszać razem, dodać groszek i starty ser. Gotowy farsz ułożyć na naleśniki, zawinąć w krokiety panierować w jajku wymieszanym z mlekiem oraz bułce tartej. Smacznego!!!!!