Fot. Artur Rogalski, Stylizacja: Anna Borowska
4.53 (144)
Sprawdzony przepis na pyszną zupę - młode warzywa, kilka przypraw i proste wykonanie. Zupa w takim wydaniu sprawdzi się na obiad!
woda 3 l
skrzydełka 5 szt.
kostka rosołowa 3 szt.
pomidor 5 szt.
ziemniaki 5 szt.
marchewka 4 szt.
kalafior 1 szt.
koperek 0.5 pęczka
liść laurowy 3 szt.
sól 5 g
pieprz 3 g
Wywar: wodę gotoujemy ze skrzydełkami i domowymi kostkami rosołowymi.
Ziemniaki: do wywaru dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy ok. 15 min.
Zupa z młodych warzyw: do ziemniaków dodajemy pokrojone w pół plasterki marchewki, podzielony na różyczki kalafior, starte na tartce pomidory ( wraz z wytworzonym sokiem) koperek, liście laurowe oraz przyprawy. Gotujemy przez 10 min.