pikle
Ocena:

4.06 (300)

  • 30 min.
  • dla 2 osób

Sa delikatne, smaczne, idealny dodatek do obiadu

Składniki:

  • 3 kg ogórków
  • cebula
  • marchew
  • seler
  • koper
  • zalewa:
  • 5szkl. wody
  • 1 szkl octu 10%
  • 1 szkl cukru
  • 2 łyżeczki soli

Pikle - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Do każdego słoika należy wrzucić: 1 plaster cebuli, 4 plastry marchwi, 1 liść selera oraz łodyżkę kopru.
  • 2. Ogórki obrać, pokroić wzdłuż, powkładać do słoików.
  • 3. Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia, zalać gorącą zalewą pikle i pasteryzować 10 min.

Porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne