Fot. Artur Rogalski, styl. Anna Borowska
4.44 (203)
Ta sałatka to wspaniały pomysł na lekki obiad w upalne dni. Nie dość, że jest szybka i łatwa, to przyjemnie orzeźwia przez dodatek kiwi i pestek granatu.
pierś z kurczaka 250 g
rukola 100 g
kiwi 3 szt.
olej arachidowy 45 ml
ocet jabłkowy 10 ml
granat 1 szt.
sól 3 g
pieprz 3 g
Olej arachidowy, ocet jabłkowy, sól i pieprz ucieramy na gładki sos. Rukolę rozkładamy na talerzach.
Na rukoli kładziemy plastry kurczaka. Między nimi umieszczamy cząstki kiwi. Wszystko posypujemy nasionami granatu. Polewamy przygotowanym winegretem. Podajemy od razu.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2018
Porady
Zobacz też: kurczak amarticiana po włosku