Schab z jarmużem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Schab umyć osuszyć zrobić w środku przez cały dziurę na farsz natrzeć solą i pieprzem
Pieczarki oczyścić pokroić to samo zrobić z cebulą następnie na tłuszczu przesmażyć cebulkę bez zrumienienia dodać pokrojone pieczarki około połowa tych pieczarek przesmażyć i wystudzić.
Jarmuż z blanszować około 2-3 minuty i zahartować w zimnej wodzie odcedzić
Następnie do wystudzonych pieczarek dodać jarmuż i ser doprawić i wymieszać napełnić kieszeń w środku schabu spiąć wykałaczkami.
.Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć schab następnie przełożyć go do rynienki podlewając wodą z wypłukanej po smażeniu patelni dodać resztę pieczarek wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni .
Piec do 2 godzin podlewając powstałym sosem z pieczenia .Podawać z dowolnymi dodatkami wg uznania .