zupa_z_ogorkow_malosolnych

ZUPA Z OGÓRKÓW MAŁOSOLNYCH :-)

Ocena:

4.51 (186)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

Pyszna zupa z ogórków małosolnych.

Składniki:

  • 1 KOŚĆ OD SCHABU
  • 1 MARCHEW
  • MAŁY KAWAŁEK PORA (BIAŁA CZĘŚĆ)
  • PÓŁ MAŁEGO SELERA
  • 6-8 OGÓRKÓW MAŁOSOLNYCH
  • 3 MAŁE LISTKI LAUROWE LUB 1 DUŻY
  • ŚMIETANKA SŁODKA 12%
  • 2 ŁYŻKI VEGETY
  • 2 KOSTKI BULIONOWE DROBIOWE
  • KILKA GAŁĄZEK KOPERKU
  • KILKA LISTKÓW MAGII
  • 20 DAG RYŻU

Zupa z ogórków małosolnych :-) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kość od schabu myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka , zalewamy około 3,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia, usuwamy szumowiny. Marchew, seler kroimy w słupki, pora kroimy w krążki. Wszystkie warzywa dodajemy do oczyszczonego wywaru razem z vegetą i dwiema kostkami bulionowymi. Gotujemy do momentu aż mięso od kości będzie miękkie. Kość od schabu wyjmujemy wsypujemy ryż, dodajemy listki magii, gdy ryż będzie na wpół miękki dodajemy starte na grubych oczkach ogórki (ja dodatkowo obieram ogórki ze skórki) oraz drobno posiekany koperek. Zupę gotujemy jeszcze około 10 minut. Zdejmujemy z kuchenki i zabielamy słodką śmietanką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne