Delikatne, chude mięso i niskokaloryczne warzywa to idealne połączenie dla osób, które dbają o linię. Przepis na kotlety z indyka pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.
Składniki:
500 g chudego mięsa z indyka
4 boczniaki
1 cukinia
kawałek pora
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka pietruszki
szczypta soli
szczypta pieprzu
masło klarowane (do smażenia)
czosnek, kolendra, kurkuma
Kotlety z indyka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso zmieliłam. Na tarce starłam grzyby (boczniaki można zastąpić pieczarkami) oraz cukinię i por.
Posiekałam koperek i pietruszkę na bardzo drobno.
Wymieszałam mięso, warzywa, grzyby i przyprawy. Uformowałam kotlety.
Na patelni rozpuściłam (na małym ogniu) masło klarowane.
Zwiększyłam ogień i smażyłam kotleciki po kilka minut z każdej strony.
Przepis pochodzi z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" Anny Lewandowskiej.