Przepis na pyszny deser z serkiem mascarpone, jagodami, jeżynami, malinami.
Składniki:
25 dag malin
12 dag jeżyn
12 dag czerwonych porzeczek
25 dag czarnych jagód
2 niepełne szklanki soku z czarnej porzeczki
sok z pomarańczy
50 dag serka mascarpone
2 łyżki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
łyżka likieru malinowego
łyżeczka cukru pudru
4 dag pistacji
Krem mascarpone z owocami jagodowymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Owoce opłukać, oczyścić, pozbawić szypułek.
Sok porzeczkowy wymieszać z sokiem z pomarańczy, zalać owoce, odstawić na 30 minut.
Mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Rozłożyć do pucharków, obłożyć owocami, skropić likierem malinowym, posypać cukrem pudrem i pistacjami.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!