Sos bolonski

Ocena:

4.53 (199)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
:)

Składniki:

  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 1 posiekana cebula
  • 1 posiekana marchew
  • 3 pociete sticks selera naciowego
  • 500g mielonej wolowiny
  • 125 ml bialego wina
  • Tymianek
  • Rozmaryn
  • 1 lisc laurowy
  • 800ml sosu pomidorowego
  • 30ml pasty pomidorowej
  • 10ml posiekanego czosnku
  • Sol i pieprz do smaku

Sos bolonski - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotowanie:
  • Zagrzej oliwe, zrumien cebule, marchew i seler.
  • Dodaj mielona wolowine i smaz 2-3 minuty.
  • Dodaj wino, zmniejsz ogien i gotuj do 45 min.
  • Jesli sos jest za gesty dodaj troche wody z makaronu.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne