babka_na_oranzadzie

BABKA NA ORANŻADZIE

Ocena:

4.36 (237)

  • 15 min.

Babka, która rozpływa się w ustach...

Składniki:

  • 1,5 szkl cukru,
  • 4 jaja,
  • 2,5 szkl mąki,
  • 1 szklanka czerwonej oranzady,
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyzki mąki,
  • olejek waniliowy lub cukier waniliowy

Babka na oranżadzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Nastepnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać oranżadę i olej oraz aromat lub cukier waniliowy.Wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki.Wlewać na przemian do formy. Piec ok 1 godz w temp 160stopni.
  • Można polać babkę lukrem badź zrobic polewę.

Porady

Sprawdź też nasz poradnik, jak zrobić lukier!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne