To niezwykle prestiżowe wyróżnienie zostało przyznane Passacie Pomidorowej BIO oraz ekologicznym jabłkom. Z passatą możesz gotować smacznie, zdrowo, nie spędzając w kuchni zbyt wiele czasu.
Gotowy gęsty przecier w szybki i łatwy sposób zamienisz w wyjątkowo pożywne i pełne cennych składników dania, np. zupę pomidorową, prawdziwy kuchenny klasyk, uwielbiany przez wszystkich.
Pomidorowa niejedno ma imię. Możesz przygotować ją w różnych wariantach, np. z dodatkiem mleka kokosowego, bazyliowego pesto i podać z grzankami lub domowym makaronem. Wypróbuj nasz przepis na szybką i wyjątkowo pożywną zupę pomidorową z dodatkiem warzyw strączkowych i podziel się intrygującym smakiem z najbliższymi!

fot. Adobe Stock

Strączkowa zupa pomidorowa

Składniki

  • 500g Passaty Pomidorowej BIO
  • 200g drobnego makaronu np. Orzo
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • Świeże listki bazylii
  • Pieprz i sól do smaku

fot. Mat. prasowe

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzej olej. Cebulę drobno pokrój, a czosnek posiekaj. Wrzuć do garnka i smaż na średnim ogniu przez 5 minut. Dodaj wszystkie pozostałe składniki za wyjątkiem makaronu i ciecierzycy.
Zagotuj wywar, a następnie dodaj makaron, ciecierzycę i gotuj jeszcze kilka minut, aż makaron będzie miękki. Dopraw do smaku i udekoruj świeżymi ziołami. Smacznego!

Materiał promocyjny marki Jamar BIO
Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej